perjantai 25. huhtikuuta 2014

Juho

Tuon illan jälkeen , sovimme Katan kanssa että asiasta ei puhuttaisi kenellekään koskaan ja asia jäisi vain meidän kahden väliseksi. Tiesin , että se mitä oli tapahtunut oli väärin, mutta miksi se sitten tuntui niin hyvältä?


Välillä en koko asiaa edes muistanut siinä arkisten askareitten ja perhe-elämän keskellä.Se tuntui niin epätodelliselta,kuin unelta, aivan kuin sitä ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Ja välillä taas yllätin itseni muistelemasta miltä Matin lämpimät huulet olivat tuntuneet ihollani.Ajatus siitä sai sisälläni semmoisen poltteen aikaan, että en tiennyt miten päin olisin ollut. Halusin kokea sen uudestaan.


Aikaa kului ja arki jatkoi kulkuaan. Kun tuosta illasta oli kulunut muutamia viikkoja, ja mieheni oli taas tuttuun tapaansa työreissulla, teki mieleni lähteä hieman ulos tuulettumaan.


Soitin Katalle ja pyysin häntä meille viettämään tyttöjen iltaa. Kata lupasi tulla. Vein lapset äidilleni ja hain kaupasta sauna juotavat.


Vietimme iltaa saunoen ja jutellen, mutta kumpikaan ei vahingossakaan uskaltanut ottaa viimekertaista puheeksi. Jotenkin koko ajan odotin, että Kata olisi asiasta jotain maininnut koska halusin palavasti tietää, oliko hän kuullut Matista mitään.


Olimme lähdössä kaupunkiin ja siinä bussia odottaessa kysyin varovasti , mitä Matille kuuluu. Kata ei hämmästynyt lainkaan ja sanoi että Matti oli kysellyt minusta , ja että ei ollut halunnut  asiaa ottaa puheeksi, jos en itse kysyisi, koska olinhan naimisissa.


Sanoin Katalle , että olin ajatellut viimekertaista ja halusin kokea sen uudelleen, niin väärin kuin se olikin. Kata ymmärsi ja sanoi , että ei tuomitse mua, olihan hän paras ystäväni.


Kaupunkiin päästyämme Kata kysyi halusinko soittaa Matille ja nähdä hänet uudestaan. Otin numeron talteen, mutta en soittanut sillä kerralla.


Sen enempää emme Matista puhuneet, vaan jatkoimme juhlimista.


Jossain vaiheessa Kata lähti kotiin ja halusin jäädä vielä hetkeksi, kun niin harvoin pääsen mihinkään kotoa. Ei mennyt aikaakaan, kun pöytääni kohti käveli nuori mies joka halusi istua seuraani. Oikein  mukavan näköinen ja tulimme todella hyvin juttuun. Jossain vaiheessa tajusin katselevani tätä nuorukaista sillä silmällä ja se sama tunne , mikä minulle oli tullut Matin kanssa viettämääni yötä muistellessa, tuli nyt.


Halusin palavasti tuntea tuon nuorukaisen huulet kaulallani,vartalon vasten omaani. Tämä tunne oli niin pakottava, etten voinut sivuuttaa sitä. Nuorukainen huomasi katseeni ja aivan kuin olisi osannut lukenut ajatukseni, ojensi kätensä ja kysyi: "Mennäänkö?".


Tartuin hänen käteensä ja lähdin mukaan...













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti